ХБТС-ийн Хүнсний технологийн сургалт судалгааны төвийн нээлт 2009 оны 9-р сарын 30-нд болов. Нээлтийн ёслолд ШУТИС-ийн ректор Б.Дамдинсүрэн, проректор, Х.Буяннэмэх , Б.Даваасүрэн болон бусад удирдлагууд, БСШУЯ-ны ШУ-ны газрын дарга Ө.Сүхбаатар, ШУ-ы сангийн захирал Т.Ган-Эрдэнэ нар оролцлоо. Энэхүү төв нь оюутны онол практикийн мэдлэгийг бататгах, лабораторийн хичээлийг чанарын өндөр түвшинд явуулах, шинэ бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа явуулах, технологи боловсруулах, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх зорилготой бөгөөд дотроо "Исгэлтийн бүтээгдэхүүний технологийн сургалт судалгааны лаборатори", "Сүү боловсруулах технологийн сургалт судалгааны лаборатори",
"Талх гурилан бүтээгдэхүүний технологийн сургалт судалгааны лаборатори",
"Жимс ногоо нөөшлөх сургалт судалгааны лаборатори", гэсэн лабораториуд үйл ажиллагаагаа эхлээд байна. Энэхүү сургалт судалгааны төв нээгдэж тогтмол үйл ажиллагаатай болсноор оюутнуудад үйлдвэрийн дадлага эзэмших, эрдэм шинжилгээ туршилт судалгааны ажил явуулахад таатай боломж олдож байгааг нээлтэд оролцогчид онцлон үнэлж, цаашдын үйл ажиллагаанд нь амжилт хүссэн юм. Үүнээс гадна тус төвд "Үр тариа боловсруулах технологийн сургалт, судалгааны лаборатори","Мах боловсруулах технологийн сургалт судалгааны лаборатори" -иуд мөн нээгдэх бөгөөд одоогоор судалгаа, тоног төхөөрөмж суурилуулах ажлууд хийгдэж байгаа аж.
"The International Blockchain Olympiad" (IBCOL)-д МХТС-ийн оюутнууд амжилттай оролцлоо
Өмнөговь аймгийн засаг дарга Р.Сэддорж “Хүрэлтогоот-2023” эрдэм шинжилгээний хурлын залуу судлаачдад тэтгэлэг гардууллаа
“Сонгодог хөгжмийн өдөрлөг-2023” болж өндөрлөлөө
“STUDENT’S DAY” арга хэмжээг Бизнесийн Удирдлага, Хүмүүнлэгийн Сургууль дээр амжилттай зохион байгуулан өндөрлөлөө
ШУТИС-ийн багш нар “Шинжлэх ухааны тэргүүний ажилтан” хүндэт тэмдгээр шагнагдлаа